Dag 05 - Min bästa vän

JANNI LINNEA ELISABETH EDELBORG

Jag har absolut inte många vänner. Men det har jag själv valt att inte ha. Jag trivs jätte bra med att ha få helt underbara vänner. Min absolut bästa vän heter Janni. Hon har haft den titeln ett tag nu, och hon kommer få behålla den så länge jag lever. 

Jag och Janni träffades 2007. Vi började i samma klass i ettan på katrinelundsgymnasiet. Det som är lite märkligt är att jag knappt la märke till Janni i början. Vi umgicks inte alls första året på gymnasiet. Det enda vi gjorde var att röka tillsammans på rasterna. I slutet av tvåan däremot, då började vi prata lite mer i skolan. Vi träffades på en fest hos en gemensam dåvarande kompis.. Några dagar efter festen så frågade Janni mig om hon fick följa med mig till björlanda och festa med mig där. Givetvis sa jag ja! Hon verkade vara en trevlig prick så det gick jätte bra. Det kanske inte blev den mest lyckade festen för hennes del. Både hon och jag blev för fulla, och dom flesta tyckte att Janni bara var en konstig person. Men det var då jag började tycka om henne mer och mer. En dag i skolan sa Janni att hon var råttvakt hemma hos hennes kompis, och hon frågade om jag ville följa med dit eftersom hon inte vågade ta i råttorna. Det gjorde jag självklart och det slutade med att jag, min dåvarande pojkvän och min bror sov över där. Vi började umgås mer och mer och till slut började hon och min bror få känslor för varandra. 

Efter bara några veckor var vi tighta som jag vet inte vad. Hon sov över hos oss jämnt, vi åkte till skolan tillsammans, vi åkte hem tillsammans och vi umgick dygnet runt! Sommaren började närma sig och jag minns det som om det vore igår! Det var en härlig sommar med mycket sol och värme. Jag och Janni solade hela dagarna och festade hela nätterna. Vi satt nästan ihop. 

Janni är den som alltid skrattar. Hon skrattar verkligen åt allting, till och med åt det som är så tråkigt så man bara vill dö. Hon har ett starkt hjärta och ger alla människor en andra chans. Hon står upp för dom hon bryr sig om och försvarar dom hon bryr sig om. 
Janni är en sjukt usel berättare. Hon tappar alltid den röda tråden och man vill nästan börja gråta när hon skall berätta någonting! Men jag älskar det! Man märker när hon är på väg att berätta något roligt som har hänt, och det slutar bara med att hon sitter och skrattar medan alla andra undrar vad det va hon skulle berätta =D

Janni har fått stå ut med jävligt mycket skit. Men jag tror det är en prövning på hennes styrka. Jag ser upp till Janni för att hon klarar av saker så bra. Hon är modig den tjejen. 

Hon har aldrig dömt mig, även om jag har gjort mycket dumma saker så har hon aldrig dömt mig. Hon får mig att må väldigt bra. Hon är grymt bra på att finnas för än. Hon är även bra på att lyssna på än. 

Hon kommer alltid vara min bästa vän. För mig betyder våran vänskap mer än guld, och därför kommer jag aldrig göra något som skulle kunna förstöra det vi har. Jag kommer alltid ta vara på henne. Jag kommer alltid finnas för henne och ta hand om henne. Hon är världens bästa människa!

Janni, du kommer alltid vara min bästa vän. <3

RSS 2.0