Dag 04 - Vad är kärlek?

KÄRLEK

Kärlek är ett väldigt stort begrepp som innehåller så mycket. Man kan ha kärlek till en partner, sin familj, sina vänner eller ett husdjur. Kärleken är olika beroende på vem man känner den för, men oftast innehåller den tillit och trygghet.

Kärlek till sin familj känner nog dom flesta. Man är en del av någon/några. Man delar minnen som är både bra och dåliga, roliga och sorgliga. Man vet att vad som än händer så kan ingen bryta banden mellan syskon eller mellan barn och föräldrar. Det i sig är en trygghet. Man kan vara sig själv med sin familj, för dom känner en så otroligt bra. 

Kärlek till sina vänner varierar väldigt mycket beroende på hur nära vännen är. Jag har en väldigt nära vän, och hon är i princip den enda av mina vänner som jag verkligen känner kärlek till. Jag vet att vad som än kommer hända så kommer hon alltid ställa upp för mig, precis som jag alltid kommer att ställa upp för henne. Hon är otroligt snäll och har ett stort hjärta. Jag känner verkligen vänskapskärlek till henne, för hon är en helt underbar människa. Janni <3

Kärlek till sin partner kan också variera. Det beror på om man verkligen har hittat den rätta och man känner en stark och äkta kärlek, eller om man egentligen bara är kär i kärleken. Jag har definitivt hittat den rätta. Hur jag vet det? Jag känner det, långt inne i mitt hjärta så känner jag att Erik är den rätta för mig. Jag känner även trygghet med Erik. Jag vet att vad som än händer, så länge jag har honom, så ordnar sig allt. Jag älskar honom, mer än allt annat som finns i mitt liv. Han har ett hjärta av guld min kille <3

Kärlek till ett husdjur är egentligen som till en familjemedlem. Man är oftast med från det att husdjuret är en liten bebis tills den växer upp och blir mer självständig. Jag tror att kärleken dyker upp mellan ägare och djur eftersom man knyter an så otroligt mycket när djuret är litet och man skall lära den hur världen fungerar. Man måste kämpa så hårt för att få förtjäna det lilla djurets tillit och för att få djuret att känna sig tryggt med än. När man har lyckats med det så känner man en enorm stolthet och ens självkänsla förstärks. Man vet att just det här djuret har valt att lita på mig och har valt att se mig som en vän. Det är kärlek till ett husdjur.

Sen finns det många som säger att dom älskar någon, och sen gör dom den personen illa på olika sätt. Antingen fysiskt eller känslomässigt. Jag är helt säker på att om man gör någon illa så älskar man inte den personen. Det är ett exempel på att bara vara kär i kärleken. Man skulle aldrig vara otrogen mot någon man verkligen älskar, man skulle aldrig slå någon man verkligen älskar. Så jag tror inte på dom som säger att dom är kära i någon som dom ändå gör så mot.

Ja, det är min uppfattning av vad kärlek är. Jag har säkert glömt massor med saker man jag orkar inte skriva mer just nu =)
Min kärlek till dig är det starkaste som finns <3

Dag 03 - Min pojkvän

POJKVÄN
FÄSTMAN
ÄLSKARE
LIVSKAMRAT
BÄSTA VÄN


Det är bara några få av dom många beskrivningarna som finns på Erik. Han är så mycket mer för mig än bara min pojkvän. Jag trivs så otroligt bra med honom. Jag kan dansa omkring, jag kan sjunga hur högt som helst, jag kan försöka vara rolig utan att lyckas.. Helt utan att skämmas!

Jag vill vara Eriks föralltid. Jag kan verkligen tänka mig hur otroligt obekvämt tråkigt jag skulle ha det utan honom. Det är ju han som får mig att skratta!

Jag mår så bra tillsammans med honom. Jag känner mig vacker och speciell. För varje dag som går så mår jag bättre och bättre. För varje dag som går så känner jag mig tryggare och tryggare.
Erik är min trygghet. 

Jag ser verkligen fram emot ett helt liv med honom! Det kommer bli så spännande, roligt och underbart! Jag känner mig helt manisk när jag tänker på det! 

Erik är definitivt det bästa som någonsin hänt mig. Det är så sjukt perfekt att vi fann varandra.
Vi är verkligen gjorda för varandra.



Erik Andersson <3 Johanna Hallberg
Blev tillsammans 1/10-2009
Förlovade 1/10-2010

Jag älskar min pojkvän

Du är min skatt, mitt liv och mitt allt.
Du är min glädje <3

Dag 02 - Mina föräldrar

MAMMA

Yvonne Johansson
1959 - 2001

Min mamma var en underbar mamma. Hon hade sina brister men det är mänskligt. Hon tog alltid hand om alla andra före sig själv. Jag saknar henne väldigt mycket, men jag har börjat lära mig att leva utan henne. Jag vet innerst inne att hon har det mycket bättre där hon är nu. Hon har funnit sin inre frid.

Jag vet att min mamma alltid gjorde sitt bästa för att vi skulle ha det bra.

PAPPA

Stefan Hallberg
1968 - 2006

Innan min pappa dog så fick vi en väldigt bra kontakt. Vi pratade i telefon varje dag och började lära känna varandra. Jag är glad att jag hann lära känna honom innan han dog. Min pappa mådde verkligen inte bra, hans liv var ett rent helvete. Så jag är väldigt glad att han hittade en bättre plats, att han till slut fick somna in och må bra igen.

Jag vet att min pappa innerst inne alltid prioriterade mig och min bror i första hand.

Jag saknar hans röst.. Det lät så tryggt när han pratade med mig. Jag kan fortfarande höra hur han säger mitt namn, det är underbart.


Det var allt jag ville berätta om mina föräldrar <3

Dag 01 - presentera mig själv

Ja, då skall väl jag presentera mig själv.. 

Jag heter Johanna och är 18 år. När jag var liten så frågade någon mig vad jag ville bli när jag blev stor, då svarade jag att jag ville jobba på sjukhus. Det har alltid varit min dröm. Jag har gått omvårdnads programmet och mitt nästa mål är att bli sjuksköterska men först vill jag arbeta lite inom vården och få lite erfarenhet. 

Min andra dröm, eller rättare sagt en till dröm jag har är att i framtiden skaffa familj. Jag vill ha många barn, en stor familj. Jag vill bo i hus och ha mysiga familjekvällar. Mina drömmar kommer på delad första plats. Jag nöjer mig inte med att bara en dröm går i uppfyllelse, jag nöjer mig bara om båda två går i uppfyllelse.

Jag har alltid varit en person som ser dom negativa sidorna av allt. Men på senare tid har jag förstått hur värdefullt livet är och för varje dag som går så ser jag saker och ting mer och mer positivt. Jag har burit omkring på väldigt mycket sorg, och det är väl anledningen till att jag sett allt som negativt. Men nu så börjar jag lära mig att hantera sorgen. Jag har börjat lära känna mig själv. 

Nu för tiden vet jag också vad som får mig att må dåligt och vad som får mig att må bra. Jag har lärt mig att helt enkelt säga nej till saker som får mig att må dåligt. Det finns ingen som kan tvinga än att göra saker som man egentligen inte vill. 

Just nu bor jag, min pojkvän och vår kära lilla iller tillsammans i en etta som vi hyr i andra hand. Förhoppningsvis hittar vi en annan lägenhet snart. Det är väldigt frustrerande att bo såhär trångt och att inte kunna ordna på det sättet man vill. Jag vill givetvis också att illern skall ha ännu större yta att röra sig på. Vem vet, om vi får större så kanske lilla Totte kan få en lekkamrat. 

Det var allt jag kom på om mig själv just nu. =)

Tidsfördriv

Hittade denna på http://maariesodermyr.blogg.se/ och tänkte att det var ett bra tidsfördriv när jag inte har något att göra. Har ändrat den lite eftersom jag inte orkade ta med vissa saker. =)


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Mina föräldrar
Dag 03 – Min pojkvän 
Dag 04 – Vad är kärlek? 
Dag 05 – Min bästa vän
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min tro
Dag 08 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 09 – Mina syskon
Dag 10 – I min handväska
Dag 11 – Den här veckan 
Dag 12 – Mina drömmar 
Dag 13 – Min första kyss
Dag 14 – Mitt favoritminne 
Dag 15 – Min favoritfödelsedag
Dag 16 – Detta ångrar jag
Dag 17 – Den här månaden
Dag 18 – Det här upprör mig
Dag 19 – Det här får mig att må bättre
Dag 20 – Det här får mig att gråta 
Dag 21 – En första 
Dag 22 – Mina rädslor 
Dag 23 – Min favoritplats 
Dag 24 – Det här
saknar jag

RSS 2.0